Mõniste Päkapikumaa kutsub suitsusauna!

IMGP6675.JPG - 3.98 MB2015. aastal on Päkapikumaa Mõnistes avatud 9.-12. detsembril. Seekord kutsutakse suitsusauna!

Lõuna-Eesti  mitme tuhane aasta vanune suitsusauna traditsioon on kantud UNESCO maailmapärandi nimekirja. Üks  selline väga vana ja auväärne saun asub  Mõniste muuseumis ja koos saame heita pilgu sauna suitsusesse hämarusse. Vanad saunajutud on täis kummalisi tegelasi. Suitsusaun on nende päriskodu ja seal nad Teid ootavadki, et soovida Teile head leili!

 Päkapikkudega koos lustivad hulk muinasjututegelasi, metsloomi ja saunaelanikke kes seekord räägivad  kõik ehtsas võru keeles. Kuigi Päkapikusaunas saab käia viltide ja kasukaga, saavad keha ja hing puhtaks. Saunas käidud, on aeg astuda jõuluvana ette, kellel on kingitusekotid Teie jaoks valmis varutud. Teekonna lõpus ootavad Teid saunasaiake ja päkapikutee. Avatud on puhvet ja nagu ikka, töötavad hoolsasti ka piparkoogikunstnikud.

Ootame saunalisi igal täis- ja pooltunnil kella 10-16-ni. Programm kestab 2,5 tundi.
Saunapääse maksab 10 EUR,  kõigil ühte moodi, ainult sülelapsi ja 20-se grupi 1 saatjat vihtleme päris tasuta.

Info ja eelregistreerimine Mõniste Koduloomuuseumi kodulehel!